Skip to main content

Στα μανταλάκια η Google

Πραγματικά με έκανε να γελάσω αυτό το πρωτοσέλιδο, παράλληλα σκέφτηκα πως το επίπεδο του Ελληνικού τύπου συνεχίζει να είναι χαμηλό και να μην υπάρχει πάτος στον λαϊκισμό και τον αυριανισμό.

Η εφημερίδα ¨ΤΑ ΝΕΑ" στο φύλλο της 2 Μαρτίου 2012 γράφει στην πρώτη της σελίδα: "Προσοχή! Μας φακελώνει η Google"

Είναι απίστευτο έτσι;! Σε ένα tweet εχθές έγραψα: Πολύ χαμηλό το επίπεδο... Και όντως είναι! Μετά λένε γιατί πέφτει η κυκλοφορία στις εφημερίδες... όταν με τέτοιους τίτλους στην καλύτερη περίπτωση απευθύνονται σε ηλικιωμένους με αλτσχαϊμερ ή άτομα που συλλέγουν κιτσοβλαχιά έργα περασμένων δεκαετιών. 

Είναι αδύνατον να αρχίσω να εξηγώ πόσο λάθος, πόσο εκτός τόπου και χρόνου και πόσο χαμένο σε μία Ελλάδα που τελειώνει είναι το εν λόγο πρωτοσέλιδο. Και όμως υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν λεφτά και αγοράζουν τέτοιες φυλλάδες, και διαβάζουν την copy-paste "δημοσιογραφία" με τους τσιτάτους τίτλους. 

Γιατί αυτό είναι, σε μεγάλο βαθμό, η ελληνική δημοσιογραφία: Άτσαλο copy-paste από πρακτορεία ειδήσεων, δελτία τύπου, ξένες εφημερίδες και προσδιορισμός αυτών, αναλόγως του ποιος "πληρώνει", με τσιτάτα και κλισέ. 

Πραγματικά λυπάμαι, συνεχίζω όμως να ελπίζω, συνεχίζω να μην αγοράζω τέτοιες εφημερίδες. 

Σχετικά με τις πολιτικές της Google:
Google security and product safety 
Stay safe online 
Google’s security tools
Google Privacy Policy
Google Policies

Comments

Popular posts from this blog

Μακρυά από την Ελλάδα και τους Έλληνες

Οι Έλληνες στην Εσπερία ψάχνουν αξιοπρέπεια, ευκαιρίες - αλλά και ένα καλό μισθό.  Γελάνε και παραπονιούνται, θυμούνται τη χώρα που γεννήθηκαν με πικρία. "Τι θα έκανα τώρα στην Ελλάδα ρε Βασίλη; Άνεργος θα ήμουν" μου λέει ένας φίλος. "Στην Ελλάδα δεν υπάρχει καμία ελπίδα, 800 ευρώ μισθός;" ένας άλλος. "Εδώ υπάρχει σύστημα, οι καλοί πάνε μπροστά και τέτοια". 
Όλοι θέλουν να γυρίσουν πίσω, αργά ή γρήγορα, γιατί για πολλούς η Εσπερία είναι δεύτερη επιλογή. 
"Θα κάτσω εδώ άλλα 5-6 χρόνια να βγάλω κάποια λεφτά, μετά θα γυρίσω - θα δούμε". "Δεν μπορώ να αφήσω τη δουλειά μου τώρα, σε λίγα χρόνια θα έχω ευκαιρία προαγωγής, και τα λεφτά είναι καλά". 
Έτσι λένε
Τους λείπει ο καλός καιρός, η οικογένεια τους, οι παραλίες, οι ταβέρνες, το φρέντο. Τους λείπουν και οι καλές τιμές, "ξέρεις που έχει φτάσει ένα καλό διαμέρισμα τώρα που μιλάμε; Μισό εκ για ένα δυάρι!". 
Δεν τους λείπει όμως καθόλου η ελληνική κοινωνία! 
Τα καλά της Ελλάδας έρχονται κα…

Καινοτόμα Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα!

Θες να γίνεις νέος επιχειρηματίας; Συγχαρητήρια! Δεν χρειάζεται να σκεφτείς λύσεις σε προβλήματα και να γράψεις επιχειρηματικά πλάνα και τέτοια, δεν χρειάζεται ούτε στρατηγική να υλοποιήσεις, ούτε κάποιο σχέδιο! 
Αυτό που χρειάζεται, είναι να ξέρεις από καλό κόπυ πεϊστ. Τι επιχείρηση θες να κάνεις; Τι θέλεις να καταφέρεις; Μάλιστα! Θα βρεις τι έχουν κάνει στο εξωτερικό, θα βρεις εκεί το σύστημα πως είναι, θα μάθεις το μπούσουλα ρε παιδί μου, θα κάνεις ένα καλό κόπυ πεϊστ, καλό όμως, και θα το προσαρμόσεις και λίγο, μη καρφωθείς, δήθεν στα ελληνικά πρότυπα ( λες και υπάρχουν) και θα φτιάξεις ένα φρανκενστάιν που θα το πλασάρεις ως καινοτομία - νεωτερισμό στην Ελλάδα.
Έπειτα θα είσαι και εσύ ένας επιχειρηματίας της νέας γενιάς, νεοφυείς! Καινοτομίες και τέτοια λέμε! Προχώ πράματα..
Τι; Θα κάτσεις να ξανα-εφεύρεις τον τροχό, τη πυρίτιδα και να ανακαλύψεις την Αμερική; Βλάκας είσαι; Θα κάτσεις να αυτοσχεδιάσεις και να σκεφτείς; Θα κάτσεις να προβληματιστεις για το τι και το πως; Όχι φίλε! Άρ…

Πότε ακριβώς θα γίνουν οι επόμενες εκλογές.

Το 2014 θα είναι χρόνος πολιτικών εξελίξεων μιας και έχουμε μπροστά μας τις εκλογές ΟΤΑ, τις Ευρωεκλογές αλλά και την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας στις αρχές του 2015.
Η κυβέρνηση μπορεί να λέει πως θα εξαντλήσει την τετραετία, άλλα κανείς δεν μιλά για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Επιπλέον, η αντιπολίτευση θέλει θα κάνει εκλογές με αφορμή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η κυβέρνηση μπορεί να κάνει εκλογές με αφορμή την προτροπή της αντιπολίτευσης για εκλογές λόγω του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Το αργότερο άνοιξη του 2015, το νωρίτερο φθινόπωρο του 2014.
Άρα οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα είναι στο 6μηνο παράθυρο μεταξύ φθινοπώρου του 2014 και άνοιξης του 2015.
Δεν λέω, μπορεί και ποιο νωρίς - ποτέ δεν ξέρεις - αλλά ούτως ή άλλως πρόωρες.
Αυτά.