Skip to main content

Δεν Γίνεται, Γίνεται, και τέτοια

Έχω βαρεθεί να ακούω και να διαβάζω μεγαλόπνοα κείμενα ομιλιών και θέσεων με δήθεν τίτλους  που δεν λένε τίποτα στην ουσία, αλλά είναι γεμάτα βαριά οράματα, μακρόσυρτες φανφάρες, ενώ είναι διανθισμένα με λέξεις και έννοιες που εμπνέουν!


Το παραπάνω το έγραψε ένας φίλος μου στο chat, προσπαθώντας να μου δείξει πως είναι να λες πολλά, χωρίς να λες τίποτα. Πραγματικά με έκανε να γελάσω!

Αυτό έχουν συνηθίσει να κάνουν οι Έλληνες πολιτικοί...γιατί είναι ανίκανοι να εκφραστούν δημιουργικά! 

Και το μεγάλο γέλιο είναι όταν σου λένε μερικοί ότι πρέπει να αποκωδικοποιήσουμε την ομιλία του τάδε πολιτικού! Λες και ο τύπος γράφει με το κώδικα του Ντα Βίντσι! Δεν κάνει να τα πει τα πράγματα απλά και λιτά, πρέπει να τα μπερδέψει με σάλτσες και αερολογίες, για να δείξει ότι κάτι σημαντικό έχει να πει. 

Ας τελειώνουμε με αυτούς τους πολιτικούς. 

και κάτι ακόμα, 

Σχετικά με το "Δεν Γίνεται, Γίνεται" (Το ότι δηλαδή, αερολογόντας πάλι, στην Ελλάδα πρέπει να αρχίσουμε να λέμε "Γίνεται", και όχι "Δεν Γίνεται"...) 

Αυτό είναι σαν να λέμε: 

Πρέπει τα πράγματα να είναι ποιο καλά! 
Είναι καλύτερο να είμαστε καλύτερα!
Δεν είναι ποιο καλά όταν είμαστε καλύτερα;!
Άμα τα πράματα γίνουν καλύτερα όλα θα είναι ποιο καλά!

Πάλι αερολογίες και φανφάρες για εύκαιρο εντυπωσιασμό δηλαδή... έρχονται και εκλογές!

Comments

Popular posts from this blog

Μακρυά από την Ελλάδα και τους Έλληνες

Οι Έλληνες στην Εσπερία ψάχνουν αξιοπρέπεια, ευκαιρίες - αλλά και ένα καλό μισθό.  Γελάνε και παραπονιούνται, θυμούνται τη χώρα που γεννήθηκαν με πικρία. "Τι θα έκανα τώρα στην Ελλάδα ρε Βασίλη; Άνεργος θα ήμουν" μου λέει ένας φίλος. "Στην Ελλάδα δεν υπάρχει καμία ελπίδα, 800 ευρώ μισθός;" ένας άλλος. "Εδώ υπάρχει σύστημα, οι καλοί πάνε μπροστά και τέτοια". 
Όλοι θέλουν να γυρίσουν πίσω, αργά ή γρήγορα, γιατί για πολλούς η Εσπερία είναι δεύτερη επιλογή. 
"Θα κάτσω εδώ άλλα 5-6 χρόνια να βγάλω κάποια λεφτά, μετά θα γυρίσω - θα δούμε". "Δεν μπορώ να αφήσω τη δουλειά μου τώρα, σε λίγα χρόνια θα έχω ευκαιρία προαγωγής, και τα λεφτά είναι καλά". 
Έτσι λένε
Τους λείπει ο καλός καιρός, η οικογένεια τους, οι παραλίες, οι ταβέρνες, το φρέντο. Τους λείπουν και οι καλές τιμές, "ξέρεις που έχει φτάσει ένα καλό διαμέρισμα τώρα που μιλάμε; Μισό εκ για ένα δυάρι!". 
Δεν τους λείπει όμως καθόλου η ελληνική κοινωνία! 
Τα καλά της Ελλάδας έρχονται κα…

Πως να χτίσεις αυθαίρετο σε νησί

Εδώ και δύο καλοκαίρια, δύο πολύ καλοί μου φίλοι με έχουν φιλοξενήσει στο εξοχικό τους, σε νησί των Κυκλάδων.
Την επόμενη φωτογραφία την έβγαλα το 2011, ήταν μερικά σπιτάκια, ισόγεια, τα οποία μου είπαν πως ήταν υπό κατασκευή. Μου άρεσαν αυτά τα μικρά σπιτάκια, το καθένα με την μικρή του αυλή, μια καταπληκτική - ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα και με 2 παραλίες, σε μικρή απόσταση με τα πόδια. Το 2012 τα ξαναβγήκα αυτά τα σπιτάκια, αλλά μου φάνηκαν διαφορετικά... Τα είδα διώροφα! "Έτσι κάνουν εδώ" μου είπαν! Πρώτα κάνουν το ισόγειο σπίτι με ένα "υπόγειο" και έπειτα, αφού το έχει "ελέγξει" η πολεοδομία, σκάβουν γύρω από το σπίτι έτσι ώστε να δημιουργηθούν διώροφες μεζονέτες! Να πω εδώ πως δεν έχω διαβάσει ενδελεχώς τη κείμενη πολεοδομική νομοθεσία που διέπει τα νησιά των Κυκλάδων, αλλά αυτό βγάζει μάτι! Η δουλειά να γίνεται βέβαια, όλοι να είναι βολεμένοι, και αυτοί που χτίζουν, και αυτοί που το επιτρέπουν.
Το παραπάνω άρθρο θυμήθηκα και το έγραψα με αφορμή ένα βίντε…

Πότε ακριβώς θα γίνουν οι επόμενες εκλογές.

Το 2014 θα είναι χρόνος πολιτικών εξελίξεων μιας και έχουμε μπροστά μας τις εκλογές ΟΤΑ, τις Ευρωεκλογές αλλά και την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας στις αρχές του 2015.
Η κυβέρνηση μπορεί να λέει πως θα εξαντλήσει την τετραετία, άλλα κανείς δεν μιλά για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Επιπλέον, η αντιπολίτευση θέλει θα κάνει εκλογές με αφορμή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η κυβέρνηση μπορεί να κάνει εκλογές με αφορμή την προτροπή της αντιπολίτευσης για εκλογές λόγω του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Το αργότερο άνοιξη του 2015, το νωρίτερο φθινόπωρο του 2014.
Άρα οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα είναι στο 6μηνο παράθυρο μεταξύ φθινοπώρου του 2014 και άνοιξης του 2015.
Δεν λέω, μπορεί και ποιο νωρίς - ποτέ δεν ξέρεις - αλλά ούτως ή άλλως πρόωρες.
Αυτά.