Skip to main content

Διαπραγμάτευση ή Παζάρι;

Πρέπει να πω πως παραξενεύτηκα με την ατάκα που φέρεται ότι ειπώθηκε από Έλληνα υπουργό ή στέλεχος του υπουργείου εργασίας. Κάποιος κυβερνητικός αξιωματούχος είπε σε συνομιλία του με δημοσιογράφους πως οι "τρόϊκανοι": "ζητάνε την μάνα και τον πατέρα τους" σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, ενώ σύμφωνα με το MEGA "ζητούν τον πατέρα τους και τη μάνα τους".

Σκέφτηκα το χαμηλό επίπεδο της ελληνικής δημοσιογραφίας και δημοσιολογίας, αλλά σκέφτηκα και το κυβερνητικό στέλεχος που μετέφερε την δήλωση αυτή στα ΜΜΕ έτσι ώστε να ειπωθεί στα δελτία ειδήσεων. 

Είναι πραγματικά λυπηρό κυβερνητικοί αξιωματούχοι να εκφέρονται με τέτοιες δηλώσεις, ενώ γίνεται μία "διαπραγμάτευση". Φαντάζομαι η δήλωση αυτή θα μεταφράστηκε και στα Αγγλικά έτσι ώστε να την διαβάσουν και οι ξένοι ενδιαφερόμενοι. Φαντάζομαι λοιπόν κάποιον να προσπαθεί να εξηγεί στους "τροϊκανούς" τι σημαίνει "They want their mother and father!".
Είναι πραγματικά τραγικοί, και το κυβερνητικό στέλεχος, ή ο υπουργός, που είπε την παραπάνω φράση και το "επικοινωνιακό επιτελείο" το οποίο έκρινε σκόπιμο να διοχετεύσει τέτοια δήλωση στα ΜΜΕ. Σε ποία υποσαχάρια χώρα νομίζουν ότι ζουν αυτοί οι άνθρωποι;

Δηλαδή τι έπρεπε να καταλάβουν οι πολίτες από τη φράση αυτή; Ότι η κυβέρνηση παλεύει; ότι ο υπουργός σοκάρεται από τους "τροικανούς"; ότι οι "τρόϊκανοι" είναι οι κακοί; ότι κυβερνητικό στέλεχος εκφράζεται δημόσια ως κάφρος; ή ότι η λεγόμενη "διαπραγμάτευση" χειρίζεται ως παζάρι σε λαϊκή αγορά;

Ενώ τα γράφω αυτά, ακούω από το ραδιόφωνο πως υπάρχει και άλλη εμπλοκή στην "επαναδιαπραγμάτευση".

Comments

Popular posts from this blog

Μακρυά από την Ελλάδα και τους Έλληνες

Οι Έλληνες στην Εσπερία ψάχνουν αξιοπρέπεια, ευκαιρίες - αλλά και ένα καλό μισθό.  Γελάνε και παραπονιούνται, θυμούνται τη χώρα που γεννήθηκαν με πικρία. "Τι θα έκανα τώρα στην Ελλάδα ρε Βασίλη; Άνεργος θα ήμουν" μου λέει ένας φίλος. "Στην Ελλάδα δεν υπάρχει καμία ελπίδα, 800 ευρώ μισθός;" ένας άλλος. "Εδώ υπάρχει σύστημα, οι καλοί πάνε μπροστά και τέτοια". 
Όλοι θέλουν να γυρίσουν πίσω, αργά ή γρήγορα, γιατί για πολλούς η Εσπερία είναι δεύτερη επιλογή. 
"Θα κάτσω εδώ άλλα 5-6 χρόνια να βγάλω κάποια λεφτά, μετά θα γυρίσω - θα δούμε". "Δεν μπορώ να αφήσω τη δουλειά μου τώρα, σε λίγα χρόνια θα έχω ευκαιρία προαγωγής, και τα λεφτά είναι καλά". 
Έτσι λένε
Τους λείπει ο καλός καιρός, η οικογένεια τους, οι παραλίες, οι ταβέρνες, το φρέντο. Τους λείπουν και οι καλές τιμές, "ξέρεις που έχει φτάσει ένα καλό διαμέρισμα τώρα που μιλάμε; Μισό εκ για ένα δυάρι!". 
Δεν τους λείπει όμως καθόλου η ελληνική κοινωνία! 
Τα καλά της Ελλάδας έρχονται κα…

Πως να χτίσεις αυθαίρετο σε νησί

Εδώ και δύο καλοκαίρια, δύο πολύ καλοί μου φίλοι με έχουν φιλοξενήσει στο εξοχικό τους, σε νησί των Κυκλάδων.
Την επόμενη φωτογραφία την έβγαλα το 2011, ήταν μερικά σπιτάκια, ισόγεια, τα οποία μου είπαν πως ήταν υπό κατασκευή. Μου άρεσαν αυτά τα μικρά σπιτάκια, το καθένα με την μικρή του αυλή, μια καταπληκτική - ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα και με 2 παραλίες, σε μικρή απόσταση με τα πόδια. Το 2012 τα ξαναβγήκα αυτά τα σπιτάκια, αλλά μου φάνηκαν διαφορετικά... Τα είδα διώροφα! "Έτσι κάνουν εδώ" μου είπαν! Πρώτα κάνουν το ισόγειο σπίτι με ένα "υπόγειο" και έπειτα, αφού το έχει "ελέγξει" η πολεοδομία, σκάβουν γύρω από το σπίτι έτσι ώστε να δημιουργηθούν διώροφες μεζονέτες! Να πω εδώ πως δεν έχω διαβάσει ενδελεχώς τη κείμενη πολεοδομική νομοθεσία που διέπει τα νησιά των Κυκλάδων, αλλά αυτό βγάζει μάτι! Η δουλειά να γίνεται βέβαια, όλοι να είναι βολεμένοι, και αυτοί που χτίζουν, και αυτοί που το επιτρέπουν.
Το παραπάνω άρθρο θυμήθηκα και το έγραψα με αφορμή ένα βίντε…

Πότε ακριβώς θα γίνουν οι επόμενες εκλογές.

Το 2014 θα είναι χρόνος πολιτικών εξελίξεων μιας και έχουμε μπροστά μας τις εκλογές ΟΤΑ, τις Ευρωεκλογές αλλά και την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας στις αρχές του 2015.
Η κυβέρνηση μπορεί να λέει πως θα εξαντλήσει την τετραετία, άλλα κανείς δεν μιλά για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Επιπλέον, η αντιπολίτευση θέλει θα κάνει εκλογές με αφορμή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η κυβέρνηση μπορεί να κάνει εκλογές με αφορμή την προτροπή της αντιπολίτευσης για εκλογές λόγω του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Το αργότερο άνοιξη του 2015, το νωρίτερο φθινόπωρο του 2014.
Άρα οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα είναι στο 6μηνο παράθυρο μεταξύ φθινοπώρου του 2014 και άνοιξης του 2015.
Δεν λέω, μπορεί και ποιο νωρίς - ποτέ δεν ξέρεις - αλλά ούτως ή άλλως πρόωρες.
Αυτά.