Skip to main content

Η Wind και η Vodafone ψάχνουν για πελάτες

Στο σταθμό του μετρό στην Ομόνοια είδα τους εκπροσώπους της Wind και της Vodafone, μοίραζαν δωρεάν καρτοκινητά νούμερα. Η μία ομάδα ήταν απέναντι από την άλλη (γιατί είναι ανταγωνιστές). Η Wind προσέγγιζε αυτούς που έμπαιναν στο μετρό ενώ η Vodafone όσους έβγαιναν. 

Πραγματικά… σε αυτό το επίπεδο βρισκόμαστε; Το 2013, στην εποχή του Ίντερνετ, οι μεγάλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας χρειάζονται κράχτες και ντελάληδες για να βρούνε πελάτες στην Ελλάδα; Αυτό είναι μέρος της επικοινωνιακής πολιτικής και της Wind και της Vodafone; Ποιος γκουρού του Μάρκετινγκ και της επικοινωνίας το σκέφτηκε αυτό;! 

Το επόμενο βήμα, και το γράφω ως συμβουλή στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, είναι να στήσουν πάγκο στις Λαϊκές. 

Έτσι θα έχουν συνεχή παρουσία στην αγορά, σίγουρη κίνηση και πελατεία, και θα μπορέσουν να κάνουν και Brand Association, δίπλα από άλλους μικροπωλητές. 

Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας πρέπει να προσέξουν τους υπάρχοντες πελάτες, να προσφέρουν υπηρεσίες που είναι καινοτόμες και οικονομικές και να διαφοροποιήσουν τα πακέτα της καρτοκινητής. Γιατί τα πακέτα που προσφέρουν είναι πανομοιότυπα. Όταν μία εταιρεία προσφέρει μια προσφορά, η άλλη πάει και κάνει copy-paste... 

Το κοινό που πραγματικά έχει ανάγκη από 2ο νούμερο δεν είναι μεγάλο. Και συνειδητά θέλει το δεύτερο νούμερο για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Μπορεί να μπει σε οποιοδήποτε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας, ή ακόμη να πάει σε περίπτερό να πάρει ένα νούμερο. Δεν χρειάζεται να τον πιάσεις στα σκαλιά του μετρό. 

Με τέτοιες κινήσεις, το μόνο που καταφέρνεις είναι να δημιουργείς πλασματικά νέα νούμερα. Σε μία αγορά που έχει ανάγκη να βάλει το πελάτη μπροστά, να προσφέρει καλές υπηρεσίες και ενδιαφέρον πακέτα, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας διαλέγουν να βλέπουν τον πελάτη ως αριθμό. Ως νέα καρτοκινητή σύνδεση. 

Comments

Popular posts from this blog

Μακρυά από την Ελλάδα και τους Έλληνες

Οι Έλληνες στην Εσπερία ψάχνουν αξιοπρέπεια, ευκαιρίες - αλλά και ένα καλό μισθό.  Γελάνε και παραπονιούνται, θυμούνται τη χώρα που γεννήθηκαν με πικρία. "Τι θα έκανα τώρα στην Ελλάδα ρε Βασίλη; Άνεργος θα ήμουν" μου λέει ένας φίλος. "Στην Ελλάδα δεν υπάρχει καμία ελπίδα, 800 ευρώ μισθός;" ένας άλλος. "Εδώ υπάρχει σύστημα, οι καλοί πάνε μπροστά και τέτοια". 
Όλοι θέλουν να γυρίσουν πίσω, αργά ή γρήγορα, γιατί για πολλούς η Εσπερία είναι δεύτερη επιλογή. 
"Θα κάτσω εδώ άλλα 5-6 χρόνια να βγάλω κάποια λεφτά, μετά θα γυρίσω - θα δούμε". "Δεν μπορώ να αφήσω τη δουλειά μου τώρα, σε λίγα χρόνια θα έχω ευκαιρία προαγωγής, και τα λεφτά είναι καλά". 
Έτσι λένε
Τους λείπει ο καλός καιρός, η οικογένεια τους, οι παραλίες, οι ταβέρνες, το φρέντο. Τους λείπουν και οι καλές τιμές, "ξέρεις που έχει φτάσει ένα καλό διαμέρισμα τώρα που μιλάμε; Μισό εκ για ένα δυάρι!". 
Δεν τους λείπει όμως καθόλου η ελληνική κοινωνία! 
Τα καλά της Ελλάδας έρχονται κα…

Καινοτόμα Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα!

Θες να γίνεις νέος επιχειρηματίας; Συγχαρητήρια! Δεν χρειάζεται να σκεφτείς λύσεις σε προβλήματα και να γράψεις επιχειρηματικά πλάνα και τέτοια, δεν χρειάζεται ούτε στρατηγική να υλοποιήσεις, ούτε κάποιο σχέδιο! 
Αυτό που χρειάζεται, είναι να ξέρεις από καλό κόπυ πεϊστ. Τι επιχείρηση θες να κάνεις; Τι θέλεις να καταφέρεις; Μάλιστα! Θα βρεις τι έχουν κάνει στο εξωτερικό, θα βρεις εκεί το σύστημα πως είναι, θα μάθεις το μπούσουλα ρε παιδί μου, θα κάνεις ένα καλό κόπυ πεϊστ, καλό όμως, και θα το προσαρμόσεις και λίγο, μη καρφωθείς, δήθεν στα ελληνικά πρότυπα ( λες και υπάρχουν) και θα φτιάξεις ένα φρανκενστάιν που θα το πλασάρεις ως καινοτομία - νεωτερισμό στην Ελλάδα.
Έπειτα θα είσαι και εσύ ένας επιχειρηματίας της νέας γενιάς, νεοφυείς! Καινοτομίες και τέτοια λέμε! Προχώ πράματα..
Τι; Θα κάτσεις να ξανα-εφεύρεις τον τροχό, τη πυρίτιδα και να ανακαλύψεις την Αμερική; Βλάκας είσαι; Θα κάτσεις να αυτοσχεδιάσεις και να σκεφτείς; Θα κάτσεις να προβληματιστεις για το τι και το πως; Όχι φίλε! Άρ…

Πότε ακριβώς θα γίνουν οι επόμενες εκλογές.

Το 2014 θα είναι χρόνος πολιτικών εξελίξεων μιας και έχουμε μπροστά μας τις εκλογές ΟΤΑ, τις Ευρωεκλογές αλλά και την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας στις αρχές του 2015.
Η κυβέρνηση μπορεί να λέει πως θα εξαντλήσει την τετραετία, άλλα κανείς δεν μιλά για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Επιπλέον, η αντιπολίτευση θέλει θα κάνει εκλογές με αφορμή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η κυβέρνηση μπορεί να κάνει εκλογές με αφορμή την προτροπή της αντιπολίτευσης για εκλογές λόγω του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Το αργότερο άνοιξη του 2015, το νωρίτερο φθινόπωρο του 2014.
Άρα οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα είναι στο 6μηνο παράθυρο μεταξύ φθινοπώρου του 2014 και άνοιξης του 2015.
Δεν λέω, μπορεί και ποιο νωρίς - ποτέ δεν ξέρεις - αλλά ούτως ή άλλως πρόωρες.
Αυτά.